i

tűzhely javítás szerelés szerviz szerelő bekötés

A villamos energia gyakorlati alkalmazásával párhuzamosan elkezdődött a konyhaeszközök innovációja is. Így kerülhetett 1909-ben az első villamos tűzhely a piacra. Ennek ellenére az első teljesen elektromos készülék csak 1977-ben született meg, melyet 1987-ben követett az első indukciós főzőlap. Az első beépíthető villanysütő, melynek már teljesen kihúzható sínjei voltak, 2001-ben vált mindenki számára hozzáférhetővé.

Mára az innováció és a fejlődés hihetetlen sebességet vett, a konyhatechnika iránt érdeklődők szinte nap, mint nap találkozhatnak újdonságokkal. Ráadásul napjainkban egyre többen választják a beépíthető gépeket. A szabadon álló tűzhely esetében a főzőlap és a sütő egymástól nem elválasztható, így a konyhát szinte eköré az eszköz köré kell felépíteni, viszont ezek a termékek általában megfizethetőbbek a nagyközönség számára. Ezzel szemben a beépíthető tűzhely esetében a háziasszony maga dönthet a különböző elemek elhelyezéséről, ám ezt a kényelmet az árcédula is híven tükrözheti.

A beépíthető főzőlapok a sütőkhöz hasonlóan számtalan formában elhelyezhetők, függetlenül attól, hogy gáz-, vagy villanyfőzőlapról van-e szó. Az előbbit feltehetően mindenki ismeri, ezen a téren nem történtek meglepő változtatások, talán egyedül a szikráztató könnyíti meg a felhasználók dolgát. A kerámialapos készülékek esetén ez nem mondható el. Pillanatnyilag az indukciós technológia a legkorszerűbb termék a piacon. Ennek segítségével ételeink készítése közben a főzőzóna hideg marad. Hogyan is lehetséges ez? Egyszerű fizika törvényszerűség: az üvegkerámia alatt elhelyezett mágnestekercs által létrehozott elektromágneses mező nem a kerámiafelületet, hanem közvetlenül a ráhelyezett fémedényt melegíti. Egyetlen hátránya, hogy kizárólag az ún. ferromágneses anyagú fazekak, lábasok esetében használható, ezért vásárláskor érdemes egy mágnes segítségével meggyőződni a megvásárolandó edény mágnesezhetőségéről. De létezik kevert, ún. fél-indukciós főzőlap is, melyen két indukciós és két kerámia főzőzóna található, így továbbra is használhatóak a rézbetéttel rendelkező edények. A leírtakon felül ma már szinte bármivel bővíthetőek a főzőlapok. Felszerelhető a steak-sütő-től kezdve a wok-égőn át akár egy barbecue lávaköves grill is. Csak merjünk kísérletezni!

 

 

Üdvözöljük weblapunkon!